Pen­ne met ge­rook­te zalm

De scheut cognac geeft body aan deze saus. De smaak wordt er rijker, voller en intenser van. Proef maar!

(292)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De scheut cognac geeft body aan deze saus. De smaak wordt er rijker, voller en intenser van. Proef maar! 4 personen
3 292

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  2. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de uit hierin totdat deze glazig ziet. Voeg nu de zalmsnippers, cognac en slagroom toe en breng de saus op een laag vuur zachtjes aan de kook. Roer er vervolgens de boter door. Voeg de pastasaus toe en roer deze langzaam door de saus tot deze mooi roze kleurt.
  3. Voeg de pasta toe aan de saus en warm deze voorzichtig omscheppend goed door. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Strooi de peterselie over het gerecht.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 870 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 845 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Penne met gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met ge­rook­te zalm

1
1
  • 400 g penne

Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 ui
  • 15 g peterselie

Snipper de ui en snijd de peterselie fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui hierin totdat deze glazig ziet.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  • 100 ml cognac
  • 200 ml slagroom
  • 50 g ongezouten roomboter

Voeg nu de zalmsnippers, cognac en slagroom toe en breng de saus op een laag vuur zachtjes aan de kook. Roer er vervolgens de boter door.

5
5
  • 225 g pastasaus napolitana

Voeg de pastasaus toe en roer deze langzaam door de saus tot deze mooi roze kleurt.

6
6

Voeg de pasta toe aan de saus en warm deze voorzichtig omscheppend goed door. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.

7
7

Strooi de peterselie over het gerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.