Kal­koen­spies met Spaan­se aard­ap­pels

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • metalen spiesen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chorizo in plakjes van 1 cm dik snijden. Kalkoen in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. Kalkoen en chorizo om en om aan 4 spiesen rijgen. Grillpan (of koekenpan) verhitten. Vlees en worst aan spiesen dun bestrijken met 1 el olie en in 8-10 min. rondom bruin en gaarroosteren. Intussen in ruime koekenpan rest van olie verhitten en aardappelschijfjes ca. 8 min. bakken, regelmatig omscheppen. Paprika's in dunne reepjes snijden en laatste 3-4 min. met aardappelschijfjes meebakken. Peterselie erdoor scheppen en aardappelschijfjes over vier borden verdelen. Kalkoenspiesen erop leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.