Aard­ap­pel­koek­jes met zalm

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, grof raspen en met schone theedoek droogdeppen. Ui fijn snijden. Aardappelrasp, ui, ei, zout en peper in kom mengen. In koekenpan olie verhitten. Van aardappelmengsel 4 grote aardappelkoeken bakken. Porties platdrukken en aan beide kanten knapperig en bruin bakken. Dille fijn knippen, 4 takjes achterhouden voor garnering. Halvanaise met fijngehakte dille mengen. Zalm laten uitlekken en vel en graatjes verwijderen. Op vier borden aardappelkoekjes leggen en halvanaise erover verdelen. Zalm hierop leggen en met takje dille garneren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.