La­sag­ne met ham en broc­co­li

Tien minuten voorbereiden, boekje lezen en dan... aan tafel.

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Tien minuten voorbereiden, boekje lezen en dan... aan tafel. 4 personen
3 80

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwam de oven voor op 200 °C. Maak de broccoli schoon, verdeel in kleine roosjes en snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli 2 min., giet af en spoel af met koud water. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
  2. Meng de broccoli met de ham en 1/3 van de saus. Schep de mozzarella door de rest van de saus. Schenk een laagje saus met mozzarella in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Bedenk met de helft van het broccolimengsel. Dek af met lasagnebladen.
  3. Verdeel de rest van de saus met de mozzarella erover. Bestrooi de schotel met gemalen kaas. Laat de lasagne in het midden van de oven in 30 min. gaar en goudbruin worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 52-01

Lasagne met ham en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met ham en broc­co­li

1
1
  • 750 g broccoli
  • 250 g mozzarella

Verwam de oven voor op 200 °C. Maak de broccoli schoon, verdeel in kleine roosjes en snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli 2 min., giet af en spoel af met koud water. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.

2
2
  • 250 g hamreepjes
  • 690 g passata di pomodoro fijn gekruid
  • 250 g lasagnebladen

Meng de broccoli met de ham en 1/3 van de saus. Schep de mozzarella door de rest van de saus. Schenk een laagje saus met mozzarella in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Bedenk met de helft van het broccolimengsel. Dek af met lasagnebladen.

3
3
  • 75 g gemalen belegen kaas

Verdeel de rest van de saus met de mozzarella erover. Bestrooi de schotel met gemalen kaas. Laat de lasagne in het midden van de oven in 30 min. gaar en goudbruin worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.