Oos­ter­se wok­scho­tel met pit­ti­ge ka­bel­jauw

Ogen dicht en je bent in Azië. Doe wel zuinig met de wasabi, die is scherp!

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ogen dicht en je bent in Azië. Doe wel zuinig met de wasabi, die is scherp! 4 personen
3 38

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de wasabipasta met 2 el olie, 1 el gembersiroop en 1 el ketjap. Leg de kabeljauw in de ovenschaal en besprenkel met het oliemengsel. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak de kabeljauw in het midden van de oven in 12 min. gaar. Giet de mie af, spoel af en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in de wok, roerbak de wokgroenten 4 min.
  3. Schep de mie door de wokgroenten en verhit 1 min. mee. Breng de wokschotel op smaak met de rest van de ketjap en gembersiroop.
  4. Knip de koriander fijn en strooi over de kabeljauw. Serveer de wokschotel met kabeljauw.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 52-01

Oosterse wokschotel met pittige kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se wok­scho­tel met pit­ti­ge ka­bel­jauw

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tl wasabipasta
  • 2 el oosterse wokolie
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el ketjap manis
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 250 g Chinese mie

Meng de wasabipasta met de olie, gembersiroop en de ketjap. Leg de kabeljauw in de ovenschaal en besprenkel met het oliemengsel. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 3 el oosterse wokolie
  • 750 g oosterse wokmix

Bak de kabeljauw in het midden van de oven in 12 min. gaar. Giet de mie af, spoel af en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in de wok, roerbak de wokgroenten 4 min.

4
4
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el gembersiroop

Schep de mie door de wokgroenten en verhit 1 min. mee. Breng de wokschotel op smaak met de rest van de ketjap en gembersiroop.

5
5
  • 4 takjes verse koriander

Knip de koriander fijn en strooi over de kabeljauw. Serveer de wokschotel met kabeljauw.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.