IJs­bom­be

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 0 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
3 95

Ingrediënten

Keukenspullen
  • platte schaal
  • smalle, hoge ronde schaal (inhoud 1,5 liter)
  • sterretjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het ijs in de koelkast iets zachter worden. Schep het roomijs in een smalle, hoge ronde schaal en strijk het dik uit langs de wanden van de schaal, zodat in het midden een holte ontstaat. Vul de holte met sorbetijs en zet de schaal minstens 1 uur in de vriezer.
  2. Doop de onderkant van de schaal kort in een bak met heet water en stort de ijsbombe op een schaal. Bestrijk de ijsbombe met opgeklopte slagroom en steek er wat sterretjes in. Zet de bombe ' licht uit ' met de brandende sterretjes op tafel.

Tip:

Kan ook als eenpersoonsdessert in kleine kommetjes worden gemaakt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 0 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.