Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 20 min bereiden
    • 60 min wachten
(709)waardeer
Een lekker wereldkeuken recept. Het voorgerecht bevat de volgende ingrediënten: vis, rucolasla, olijfolie, zalmhaasjes, gerookte zalm, citroen, crème fraîche en bieslook Wereldkeuken voorgerecht 8 personen 525 kcal
4 709

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • keukenmachine
  • open ringvorm (Ø ca. 8 cm)

Bereiden

Voorbereiden

Maal de rucola fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de machine draait, de olie in een dun straaltje erbij. Zet de rucolaolie minimaal 1 uur op kamertemperatuur weg. Snijd ondertussen de zalmhaasjes en de gerookte zalm in blokjes. Snijd van de citroen 8 dunne partjes en pers de rest van de vrucht uit. Meng de zalm met het citroensap, de crème fraîche en 3/4 van de bieslook. Dek de zalmtartaar af en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Bereiden

Breng de rucolaolie op smaak met zout. Zet de ringvorm op een bord en vul met 1/8 van de zalmtartaar; druk goed aan met de achterkant van een lepel. Verwijder de ringvorm en druppel de rucolaolie over de zalmtartaar. Leg er een partje citroen op en bestrooi met bieslook. Maak op deze manier alle borden op.

video

Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

Receptvideo - 02:34 min.

Tip

Slim feestmenu voor 8 personen: Zalmtartaar met rucolaolie & Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst & Karnemelkmousse met karamelsaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 525 kcal
  • Eiwit 23 g
  • Vet 48 g
  • Koolhydraten 1 g
Tags
Ook te zien in magazine

Zalmtartaar met rucolaolie

terug naar recept

Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

1
  • 25 g rucola
  • 200 ml olijfolie

Maal de rucola fijn in de keukenmachine. Schenk de olie er langzaam bij terwijl de machine draait.

2

Laat de rucola-olie minimaal 1 uur afgedekt staan op kamertemperatuur.

3
  • 2 zalmhaasjes
  • 300 g gerookte zalmfilet

Snijd de zalmhaasjes en de gerookte zalm in blokjes.

4
  • 1 citroen

Snijd dunne partjes (per persoon 1 partje) van de citroen en pers de rest uit.

5
  • 12 1/2 g bieslook

Snijd de bieslook fijn.

6
  • 200 ml crème fraîche

Meng de zalm met het citroensap, de crème fraîche en de bieslook. Houd wat apart voor de garnering.

Tip Je kunt de rucola-olie en zalmtartaar 4 uur van tevoren bereiden. Bewaar de zalmtartaar afgedekt in de koelkast.

7

Breng de rucolaolie op smaak met zout. Zet de ringvorm op een bord en vul met 1/8 van de zalmtartaar. Druk goed aan met een lepel.

8

Verwijder de ringvorm en druppel rucolaolie over de zalmtartaar. Leg er een partje citroen op en bestrooi met bieslook. Maak zo alle borden op.

9

Bon appétit!

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.