Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

Feestelijk en chic voorgerechtje met rauwe en gerookte zalm. De frispittige rucolaolie geeft smaak én kleur.

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(715)waardeer
voorgerecht Feestelijk en chic voorgerechtje met rauwe en gerookte zalm. De frispittige rucolaolie geeft smaak én kleur. 8 personen
4 715

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • keukenmachine
  • citruspers
  • open ringvorm (Ø ca. 8 cm)

Bereiden

  1. Maal de rucola fijn in de keukenmachine. Schenk de olie er langzaam bij terwijl de machine draait. Laat de rucola-olie minimaal 1 uur afgedekt staan op kamertemperatuur.
  2. Snijd de zalmhaasjes en gerookte zalm in blokjes. Snijd dunne partjes van de citroen (partje per persoon) en pers de rest uit. Snijd de bieslook fijn.
  3. Meng de zalm met het citroensap, de crème fraîche en 3/4 van de bieslook. Breng de rucolaolie op smaak met zout. Zet de ringvorm op een bord en vul met 1/8 van de zalmtartaar. Druk goed aan met een lepel.
  4. Verwijder de ringvorm en druppel de rucolaolie over de zalmtartaar. Leg er een partje citroen op en bestrooi met bieslook. Maak op deze manier alle borden op.

combinatietip:

Slim feestmenu voor 8 personen: Zalmtartaar met rucolaolie & Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst & Karnemelkmousse met karamelsaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 450 mg
Tags
Ook te zien in

Zalmtartaar met rucolaolie

terug naar recept

Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

1
  • 25 g rucola
  • 200 ml olijfolie

Maal de rucola fijn in de keukenmachine. Schenk de olie er langzaam bij terwijl de machine draait.

2

Laat de rucola-olie minimaal 1 uur afgedekt staan op kamertemperatuur.

3
  • 460 g zalmhaasjes
  • 300 g gerookte zalmfilet

Snijd de zalmhaasjes en gerookte zalm in blokjes.

4
  • 1 citroen

Snijd dunne partjes (per persoon 1 partje) van de citroen en pers de rest uit.

5
  • 15 g bieslook

Snijd de bieslook fijn.

6
  • 200 ml crème fraîche

Meng de zalm met het citroensap, de crème fraîche en bieslook. Houd wat apart voor de garnering.

Tip: Je kunt de rucola-olie en zalmtartaar 4 uur van tevoren bereiden. Bewaar de zalmtartaar afgedekt in de koelkast.

7

Breng de rucolaolie op smaak met zout. Zet de ringvorm op een bord en vul met 1/8 van de zalmtartaar. Druk goed aan met een lepel.

8

Verwijder de ringvorm en druppel rucolaolie over de zalmtartaar. Leg er een partje citroen op en bestrooi met bieslook. Maak zo alle borden op.

9

Bon appétit!

combinatietip:

Slim feestmenu voor 8 personen: Zalmtartaar met rucolaolie & Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst & Karnemelkmousse met karamelsaus.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.