Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 20 min bereiden
    • 60 min wachten
(702)waardeer
Een lekker wereldkeuken recept. Het voorgerecht bevat de volgende ingrediënten: vis, rucolasla, olijfolie, zalmhaasjes, gerookte zalm, citroen, crème fraîche en bieslook Wereldkeuken voorgerecht 8 personen 525 kcal
4 702

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • keukenmachine
  • open ringvorm (Ø ca. 8 cm)

Bereiden

Voorbereiden

Maal de rucola fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de machine draait, de olie in een dun straaltje erbij. Zet de rucolaolie minimaal 1 uur op kamertemperatuur weg. Snijd ondertussen de zalmhaasjes en de gerookte zalm in blokjes. Snijd van de citroen 8 dunne partjes en pers de rest van de vrucht uit. Meng de zalm met het citroensap, de crème fraîche en 3/4 van de bieslook. Dek de zalmtartaar af en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Bereiden

Breng de rucolaolie op smaak met zout. Zet de ringvorm op een bord en vul met 1/8 van de zalmtartaar; druk goed aan met de achterkant van een lepel. Verwijder de ringvorm en druppel de rucolaolie over de zalmtartaar. Leg er een partje citroen op en bestrooi met bieslook. Maak op deze manier alle borden op.

video

Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

Receptvideo - 02:34 min.

Tip

Slim feestmenu voor 8 personen: Zalmtartaar met rucolaolie & Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst & Karnemelkmousse met karamelsaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 525 kcal
  • Eiwit 23 g
  • Vet 48 g
  • Koolhydraten 1 g
Tags