Ge­vul­de pa­pri­ka's

Leuk borrelhapje: paprika's uit de oven met een vulling van feta en koriander.

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Leuk borrelhapje: paprika's uit de oven met een vulling van feta en koriander. 6 personen
2 62

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de paprika's in de lengte en kook ze 5 min. Giet af en spoel ze onder koud stromend water. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel. Houd 12 korianderblaadjes apart voor de garnering en snijd de rest fijn. Verkruimel de feta en meng met het rasp, de fijngesneden koriander, pijnboompitten, korianderpoeder en breng op smaak met peper.
  2. Vul de paprika's met het fetamengsel. Leg de gevulde paprika's op een bakplaat en verwarm ze ca. 10 min. in het midden van de oven. Garneer met de blaadjes koriander.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde paprika's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pa­pri­ka's

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 1 beker snoepgroente zoete paprika
  • 1 sinaasappel

Halveer de paprika's in de lengte en kook ze 5 min. Giet af en spoel ze onder koud stromend water. Boen de sinaasappel schoon.

3
3
  • 15 g koriander

Rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel. Houd 12 korianderblaadjes apart voor de garnering en snijd de rest fijn.

4
4
  • 100 g witte kaasblokjes
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 mespunt korianderpoeder

Verkruimel de feta en meng met het rasp, de fijngesneden koriander, pijnboompitten, korianderpoeder en breng op smaak met peper.

5
5

Vul de paprika's met het fetamengsel. Leg de gevulde paprika's op een bakplaat en verwarm ze ca. 10 min. in het midden van de oven.

6
6

Garneer met de blaadjes koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.