Avo­ca­do­sa­la­de met wal­no­ten en fram­boos

(214)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 214

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verbrokkel de walnoten. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag, draai het vuur lager en meng de walnoten met de suiker in de pan. Laat de walnoten op matig vuur onder af en toe roeren lichtbruin karameliseren. Haal de walnoten uit de pan, leg op een bord en laat afkoelen.
  2. Prak van de frambozen 2 stuks in een kom fijn en klop met de mosterd, azijn en olie tot een dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Haal de slablaadjes los en scheur in 2-3 stukken. Snijd de muntblaadjes in reepjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel met het limoensap.
  3. Schep de sla met de helft van de dressing om en verdeel over borden. Verdeel de avocado, walnoot en de rest van de frambozen erover. Sprenkel de rest van de dressing erover en garneer met de muntreepjes.

variatietip:

Walnootolie versterkt het nootachtige van deze salade. De olie kan eventueel vervangen worden door olijfolie extra vierge.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Avocadosalade met walnoten en framboos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Avo­ca­do­sa­la­de met wal­no­ten en fram­boos

1
1
  • 12 walnoten
  • 1 el suiker

Verbrokkel de walnoten. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag, draai het vuur lager en meng de walnoten met de suiker in de pan.

2
2

Laat de walnoten op matig vuur onder af en toe roeren lichtbruin karameliseren. Haal de walnoten uit de pan, leg op een bord en laat afkoelen.

3
3
  • 125 g frambozen
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 el wittewijnazijn
  • 4 el walnotenolie

Prak van de frambozen 2 stuks in een kom fijn en klop met de mosterd, azijn en olie tot een dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

4
4
  • 2 kropjes little gem
  • 2 takjes verse munt

Haal de slablaadjes los en scheur in 2-3 stukken. Snijd de muntblaadjes in reepjes.

5
5
  • 2 avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

6
6
  • 2 el limoensap

Besprenkel met het limoensap. Schep de sla met de helft van de dressing om en verdeel over borden.

7
7

Verdeel de avocado, walnoot en de rest van de frambozen erover. Sprenkel de rest van de dressing erover en garneer met de muntreepjes.

variatietip:

Walnootolie versterkt het nootachtige van deze salade. De olie kan eventueel vervangen worden door olijfolie extra vierge.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.