Cho­co­la­de­mous­se met ker­sen

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 16 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kleine pan met dikke bodem chocolade met melk en sinaasappelrasp zachtjes verwarmen en chocolade al roerend laten smelten. Chocoladesaus overdoen in grote kom en laten afkoelen tot saus dik vloeibaar is. In kom slagroom met suiker stijfkloppen. Slagroom met spatel in 2-3 porties luchtig door chocolade spatelen. Mousse in vier coupes scheppen en bovenkant gladstrijken. Chocolademousse in koelkast in minstens 1 uur laten opstijven. In kom kersen met mespunt piment en likeur omscheppen en 1 uur marineren.
  2. Kersen met likeur over chocolademousse verdelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 41 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.