Broc­co­li in ro­que­for­troom

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In grote soeppan ui 5 min. in boter fruiten. Slagroom en melk erbij schenken en aan de kook brengen. Roquefort erboven verbrokkelen en in warme roommengsel laten smelten. Steel van broccoli afsnijden en broccoli in roquefortroom leggen. Broccoli met zout en peper naar smaak bestrooien en met deksel schuin op pan in ca. 30 min. op laag vuur gaarstomen. Laatste 10 min. pan geheel afsluiten. Ovengrill voorverwarmen. Bakplaat dun met olie invetten. Grana padano gelijkmatig en in dunne laag erover verdelen. Bakplaat 15 cm onder hete grill plaatsen en kaas in ca. 5 min. goudbruin en krokant bakken. Kaas laten afkoelen, van bakplaat nemen en in stukken breken. Broccoli uit pan in warme serveerschaal scheppen. Peterselie door saus roeren en over broccoli schenken. Stukken kaas rondom tegen broccoli zetten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.