Ri­sot­to met mo­riel­jes

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 610 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
2 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Morieljes volgens gebruiksaanwijzing weken. Afgieten, droogdeppen en fijnsnijden. In braadpan 25 g boter smelten. Knoflook en morieljes 2 min. fruiten. Rijst toevoegen en al omscheppend bakken tot korrels glanzen. Bouillon en sherry erbij schenken en rijst al roerend aan de kook brengen. Pan van vuur nemen en rijst tot gebruik afgedekt laten staan.
  2. Oven voorverwarmen op 175 °C. Slagroom door risotto roeren en pan afgedekt in oven schuiven. Risotto in 40-45 min. gaar laten worden. Rest van boter, kaas en peterselie door risotto scheppen. Op smaak brengen met zout en peper en risotto overdoen in schaal.

Tip:

*Feestproduct van AH Excellent, zijn bijzondere artikelen die speciaal zijn ontwikkeld voor de feestdagen en slechts drie weken verkrijgbaar zijn.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.