Ge­roos­ter­de spits­kool

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 51

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kom olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen. Spitskoolkwarten in kom met oliemengsel omscheppen. Oliemengsel met de hand goed tussen bladeren smeren. Coppa di parma-plakjes halveren. Spitskoolkwarten op bakplaat of in grote ovenschaal naast elkaar leggen. Plakjes vlees in verschillende lagen zo diep mogelijk tussen koolbladeren steken.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat in midden van oven plaatsen en spitskool in ca. 30 min. gaarroosteren. Spitskool op voorverwarmde schaal serveren.

Tip:

In plaats van pittige Dijonmosterd en mosterdzaad kunt u ook 2 eetlepels grove mosterd gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.