Au­ber­gi­nela­sag­ne met no­ten­ge­hakt

Bijzonder vegagerecht met laagjes van aubergine.

(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Bijzonder vegagerecht met laagjes van aubergine. 4 personen
3 104

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. (enkele uren tevoren): Snijd de aubergines in de lengte in 12 dunne plakken. Bestrijk deze met 1/4 olie. Rooster de aubergine in grillpan of droge koekenpan op hoog vuur 3-4 min bruin en gaar, keer halverwege. Maal de noten grof in de keukenmachine. Voeg het brood toe en verkruimel deze met de pulsknop 1 of 2 keer grof. Snipper de uit. Verhit in de koekenpan de olie en fruit hier 1-2 min. de sjalotjes in.
  2. Schep het noten-broodmengsel en paprikapoeder erdoor, bak dit in 2-3 min. knapperig en bruin. Breng dit pittig op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de aubergine met peper en eventueel zout en bestrijk 1/3 van de plakken royaal met crème fraîche. Vet de ovenschaaltjes in. Leg in elk ovenschaaltje 1 plak aubergine met crème fraîche. Verdeel de helft van notenmengsel erover. Leg hierop weer een plek aubergine en besmeer deze met de rest van de crème fraîche. Schep de rest van het notenmengsel erop en dek dit af met de laatste plakken aubergine. Leg de plakjes tomaat er dakpansgewijs op. Maal de peper erboven en besprenkel met de rest van de olie.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de auberginelasagne 10-15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Auberginelasagne met notengehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­nela­sag­ne met no­ten­ge­hakt

1
1
  • 2 aubergines
  • 7 el olijfolie

(enkele uren tevoren): Snijd de aubergines in de lengte in 12 dunne plakken. Bestrijk deze met 1/4 olie. Rooster de aubergine in grillpan of droge koekenpan op hoog vuur 3-4 min bruin en gaar, keer halverwege.

2
2
  • 100 g ongezouten gemengde noten
  • 3 sneetjes oud bruinbrood
  • 2 sjalotten

Maal de noten grof in de keukenmachine. Voeg het brood toe en verkruimel deze met de pulsknop 1 of 2 keer grof. Snipper de uit. Verhit in de koekenpan de olie en fruit hier 1-2 min. de sjalotjes in.

3
3
  • 1 tl paprikapoeder pikant
  • 250 ml crème fraîche

Schep het noten-broodmengsel en paprikapoeder erdoor, bak dit in 2-3 min. knapperig en bruin. Breng dit pittig op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de aubergine met peper en eventueel zout en bestrijk 1/3 van de plakken royaal met crème fraîche.

4
4

Vet de ovenschaaltjes in. Leg in elk ovenschaaltje 1 plak aubergine met crème fraîche. Verdeel de helft van notenmengsel erover. Leg hierop weer een plek aubergine en besmeer deze met de rest van de crème fraîche.

5
5

Schep de rest van het notenmengsel erop en dek dit af met de laatste plakken aubergine. Leg de plakjes tomaat er dakpansgewijs op. Maal de peper erboven en besprenkel met de rest van de olie.

6
6

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de auberginelasagne 10-15 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.