Her­ten­bief­stuk met sja­lot­ten­jus

Met biefstuk is het diner al een feestje. Serveer je 'm met deze bijzondere jus, dan gaat het dak eraf.

(190)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met biefstuk is het diner al een feestje. Serveer je 'm met deze bijzondere jus, dan gaat het dak eraf. 4 personen
3 190

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakvorm of lage ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de wijn met fond in de pan op hoog voor tot eenderde in. Pel en halveer de sjalotten. Verhit in een andere pan de olie en boter. Schep de sjalotten hier doorheen en laat deze afgedekt in 15-20 min. zachtjes gaarbakken. Schep regelmatig om. Bestrooi de sjalotten met peper en eventueel zout. Neem de pan van het stuur en zet de sjalotten apart. Schil de gember en snijd deze in plakjes.
  2. Verwarm de oven voor op 100 °C. Roer de stroop door de sjalotten en verwarm het geheel zacht opnieuw. Verhit in de koekenpan de rest van de boter en bak hierin de biefstuk in 3. min bruin. Keer halverwege. Leg de biefstuk in de ovenschaal of op de bakplaat en laat het in de oven 8-10 min. rosé worden. Roer de gember, de tijm en kardemom door het bakvet en bak de biefstukjes 1-2 min. Schenk het ingekookte wijnmengsel erbij en laat de jus nog 3 min op hoog vuur inkoken. Schenk vervolgens de jus door een zeef boven de sauskom. Verdeel de biefstuk, jus en sjalotten over de borden en bestrooi deze met de rest van de tijm en peper.

Tip:

*Feestproduct van AH Excellent, zijn bijzondere artikelen die speciaal zijn ontwikkeld voor de feestdagen en slechts drie weken verkrijgbaar zijn.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 380 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Hertenbiefstuk met sjalottenjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Her­ten­bief­stuk met sja­lot­ten­jus

1
1
  • 350 ml volle rode wijn
  • 380 ml wildfond
  • 2 el olijfolie
  • 25 g boter
  • 250 g sjalotten

Kook de wijn met fond in de pan op hoog voor tot eenderde in. Pel en halveer de sjalotten. Verhit in een andere pan de olie en boter. Schep de sjalotten hier doorheen en laat deze afgedekt in 15-20 min. zachtjes gaarbakken. Schep regelmatig om.

2
2
  • 3 cm verse gemberwortel

Bestrooi de sjalotten met peper en eventueel zout. Neem de pan van het stuur en zet de sjalotten apart. Schil de gember en snijd deze in plakjes.

3
3

Verwarm de oven voor op 100 °C.

4
4
  • 2 el appelstroop
  • 4 hertenbiefstukken

Roer de stroop door de sjalotten en verwarm het geheel zacht opnieuw. Verhit in de koekenpan de rest van de boter en bak hierin de biefstuk in 3. min bruin. Keer halverwege.

5
5

Leg de biefstuk in de ovenschaal of op de bakplaat en laat het in de oven 8-10 min. rosé worden.

6
6
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 el gemalen kardemom

Roer de gember, de tijm en kardemom door het bakvet en bak de biefstukjes 1-2 min. Schenk het ingekookte wijnmengsel erbij en laat de jus nog 3 min op hoog vuur inkoken. Schenk vervolgens de jus door een zeef boven de sauskom.

7
7

Verdeel de biefstuk, jus en sjalotten over de borden en bestrooi deze met de rest van de tijm en peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.