Ge­ma­ri­neer­de rol­la­de met cran­ber­ry­saus

Varkensvlees en cranberry's, ze zijn dol op elkaar!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
    • 40 min. oventijd
(333)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Varkensvlees en cranberry's, ze zijn dol op elkaar! 4 personen
3 333

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de knoflook. Roer de knoflook door de olie en smeer de rollade in met de knoflookolie. Snijd met een mes enkele diepe inkepingen in het vlees. Steek de laurierblaadjes en de takjes tijm in de inkepingen van de rollade. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren.
  2. Breng in een pan de bessenjenever met het water en de suiker aan de kook en laat het 2 min. zachtjes doorkoken. Laat de saus afkoelen en bewaar afgedekt tot gebruik. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  3. Verhit de olie in een braadpan en braad de rollade rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan en leg het in een braadslee of ingevette ovenschaal. Braad het vlees in oven nog 35-40 min. tot het vlees gaar is (als je een vleesthermometer hebt: bij 70 ºC is de rollade goed).
  4. Neem de rollade uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Warm ondertussen de cranberrysaus in een pannetje zachtjes op. Breng de rollade op smaak met peper en zout en snijd aan tafel in plakken. Verwijder de laurierbladeren en de takjes tijm. Serveer de saus erbij.
video

Rol­la­de bra­den

Kookles - 04:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gemarineerde rollade met cranberrysaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ma­ri­neer­de rol­la­de met cran­ber­ry­saus

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 varkensfiletrollade

Pers de knoflook. Roer de knoflook door de olie en smeer de rollade in met de knoflookolie.

2
2
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm

Snijd met een mes enkele diepe inkepingen in het vlees. Steek de laurierblaadjes en de takjes tijm in de inkepingen van de rollade.

3
3

Laat het vlees minimaal 3 uur marineren.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

4
4
  • 50 ml bessenjenever
  • 50 ml kraanwater
  • 75 g suiker

Breng in een pan de bessenjenever met het water en de suiker aan de kook en laat het 2 min. zachtjes doorkoken.

5
5

Laat de saus afkoelen en bewaar afgedekt tot gebruik.

6
6

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

7
7
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en braad de rollade rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan en leg het in een braadslee of ingevette ovenschaal.

Rollade braden

Instructievideo

04:52 min.

8
8

Braad het vlees in oven nog 35-40 min. tot het vlees gaar is (als je een vleesthermometer hebt: bij 70 ºC is de rollade goed).

9
9
  • 340 g cranberry's

Neem de rollade uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Warm ondertussen de cranberrysaus in een pannetje zachtjes op.

10
10

Breng de rollade op smaak met peper en zout en snijd aan tafel in plakken. Verwijder de laurierbladeren en de takjes tijm. Serveer de saus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.