Har­ti­ge taart met broc­co­li en sei­zoe­nen­pe­per

Met verse sla en yoghurtdressing.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 740 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(167)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met verse sla en yoghurtdressing. 4 personen
3 167

Ingrediënten

Keukenspullen
  • taartvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar en laat goed uitlekken.
  2. Bekleed de taartvorm met bladerdeeg en prik de bodem in met een vork. Verdeel de broccoli en hamblokjes over de bodem.
  3. Meng de roomkaas met de gekleurde peper. Klop de eieren met de roomkaas los en schenk over het broccolimengsel. Strooi de kaas over de taart. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
  4. Meng de sla met de dressing. Serveer de taart met de salade.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 28 g
  • natrium 1.485 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 48-49

Hartige taart met broccoli en seizoenenpeper

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge taart met broc­co­li en sei­zoe­nen­pe­per

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 5 plakjes bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3
  • 500 g broccoli

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar en laat goed uitlekken.

4
4

Bekleed de taartvorm met bladerdeeg en prik de bodem in met een vork.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

5
5
  • 250 g hamblokjes

Verdeel de broccoli en hamblokjes over de bodem.

6
6
  • 250 g verse roomkaas naturel
  • 1 mespunt vierseizoenenpeper

Meng de roomkaas met de gekleurde peper.

7
7
  • 3 eieren

Klop de eieren met de roomkaas los en schenk over het broccolimengsel.

8
8
  • 75 g gemalen belegen kaas

Strooi de kaas over de taart. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

9
9
  • 200 g gemengde sla
  • 6 el yoghurtdressing

Meng de sla met de dressing. Serveer de taart met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.