Oven­scho­tel met zuur­kool en ge­hakt

Traditie en nostalgie is ó zo fijn, vooral op je bord!

(374)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Traditie en nostalgie is ó zo fijn, vooral op je bord! 2 personen
3 374

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaaltje (Ø 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het gehakt in een droge koekenpan op laag vuur in 5 min. rul.
  2. Schep de appelmoes met wat zout door de zuurkool.
  3. Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ingevette ovenschaal. Verspreid daarna het gehakt, het zuurkoolmengsel en de rest van de puree erover uit.
  4. Bestrooi het met kaas en plaats het ca. 25 min. in de oven.

variatietip:

Roer voor een pittige versie wat sambal door het gehakt.

video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 1.780 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met zuurkool en gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met zuur­kool en ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g rundergehakt

Bak het gehakt in een droge koekenpan op laag vuur in 5 min. rul. Breng op smaak met zout en peper.

3
3
  • 150 g appelmoes
  • 250 g zuurkool

Schep de appelmoes met wat zout door de zuurkool.

4
4
  • 450 g aardappelpuree

Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ingevette ovenschaal.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

5
5

Verspreid de gehakt erover uit. Verdeel daarna het zuurkoolmengsel erover.

6
6
  • 50 g oude kaas

Strijk de rest van de aardappelpuree erover uit. Rasp de kaas en bestrooi het gerecht hiermee.

7
7

Plaats het ca. 25 min. in de oven.

variatietip:

Roer voor een pittige versie wat sambal door het gehakt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.