Glüh­wein

Bij een winterse borrel hoort natúúrlijk glühwein. En kunnen we dan ook meteen sneeuw bestellen?

(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje met alcohol Bij een winterse borrel hoort natúúrlijk glühwein. En kunnen we dan ook meteen sneeuw bestellen? 6 personen
3 122

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de citroen en sinaasappel in partjes, en breek het kaneelstokje door midden. Giet de wijn in een ruime pan. Voeg de partjes, de kruidnagels en de kaneelstokjes bij de wijn. Verwarm het mengsel zachtjes (niet laten koken, want dan verdampt de alcohol).
  2. Laat de smaken minimaal 15 min. in de wijn trekken. Zeef de glüwein en roer er suiker naar smaak door.

Tip:

Glühwein is ook geschikt om stoofpeertjes mee te maken. Of kook een restant glühwein met wat extra suiker in tot een siroop. Lekker over roomijs, met partjes peer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Glühwein

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glüh­wein

1
1
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 1 liter soepele rode wijn

Snijd de citroen en sinaasappel in partjes, en breek het kaneelstokje door midden. Giet de wijn in een ruime pan.

2
2
  • 4 kruidnagels

Voeg de partjes, de kruidnagels en de kaneelstokjes bij de wijn. Verwarm het mengsel zachtjes (niet laten koken, want dan verdampt de alcohol).

3
3

Laat de smaken minimaal 15 min. in de wijn trekken. Zeef de glüwein en roer er suiker naar smaak door.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.