Ve­ge­ta­ri­sche wok­scho­tel met cas­hew­no­ten

(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 77

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de roerbakblokjes 2 min. op hoog vuur. Neem de blokjes met een schuimspaan uit de wok.
  2. Verhit de rest van de olie in een wok en bak al omscheppend de wokgroenten op hoog vuur 4 min. Pers de gember inclusief de schil in een knoflookpers boven het gerecht.
  3. Doe de roerbakblokjes terug in de pan en schep het geheel om, breng op smaak met de sojasaus. Verdeel de rijst over de borden en leg het groentemengsel ernaast. Bestrooi het gerecht met de cashewnoten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 885 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Vegetarische wokschotel met cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche wok­scho­tel met cas­hew­no­ten

1
1
  • 200 g snelkookrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 175 g Valess roerbakblokjes

Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakblokjes 2 min. op hoog vuur. Neem de blokjes met een schuimspaan uit de wok.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g Chinese roerbakmix

Verhit de olie in een wok en bak al omscheppend de wokgroenten op hoog vuur 4 min.

4
4
  • ½ cm gember

Pers de gember inclusief de schil in een knoflookpers boven het gerecht.

5
5
  • 3 el Japanse sojasaus

Doe de roerbakblokjes terug in de pan en schep het geheel om, breng op smaak met de sojasaus.

6
6
  • 2 el cashewnoten

Verdeel de rijst over de borden en leg het groentemengsel ernaast. Bestrooi het gerecht met de cashewnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.