Va­nil­lesaus stap-voor-stap

  • bijgerecht
  • 1 stuk
    • 20 min. bereiden
(208)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 1 stuks
3 208

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de melk en de slagroom in een pan met een dikke bodem. Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap met een scherp mesje het vanillemerg eruit. Breng het melkmengsel met vanillemerg en -stokje aan de kook en laat het 10 min. op laag vuur doorkoken.
  2. Los in een kommetje de maizena op in enkele druppels water. Splits de eieren (het eiwit wordt verder niet gebruikt). Klop in een grote kom de eidooiers, maizena en de suiker schuimig, totdat het mengsel bleek en romig wordt.
  3. Schenk al roerend een scheut van de hete melk bij het eiermengsel. Klop het geheel goed door. Schenk het eiermengsel vervolgens in de pan met de hete melk. Verwarm de saus al roerend met een houten lepel tot de saus gebonden wordt. De saus blijft dan hangen aan de achterkant van de lepel en een erin getrokken streep blijft zichtbaar.

bereidingstip:

Als de saus maar niet te heet wordt. Dan gaat hij schiften en worden het stukjes roerei.

combinatietip:

Vanillesaus is een klassieker bij (warme) appeltaart en ook erg lekker bij desserts als ijs en chocoladepudding of -mousse.

video

Bin­den van soe­pen en sau­zen

Instructievideo - 00:47 min.
Voedingswaarden (per stuk)
Tags
Ook te zien in

Vanillesaus stap-voor-stap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Va­nil­lesaus stap-voor-stap

1
1
  • 250 ml volle melk
  • 250 ml slagroom

Schenk de melk en de slagroom in een pan met een dikke bodem.

2
2
  • 1 vanillestokje

Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap met een scherp mesje het vanillemerg eruit.

3
3

Breng het melkmengsel met vanillemerg en -stokje aan de kook en laat het 10 min. op laag vuur doorkoken.

4
4
  • 1 tl maizena
  • 2 eieren

Los in een kommetje de maizena op in enkele druppels water. Splits de eieren (het eiwit wordt verder niet gebruikt).

5
5
  • 50 g suiker

Klop in een grote kom de eidooiers, maizena en de suiker schuimig, totdat het mengsel bleek en romig wordt.

6
6

Schenk al roerend een scheut van de hete melk bij het eiermengsel. Klop het geheel goed door.

7
7

Schenk het eiermengsel vervolgens in de pan met de hete melk. Verwarm de saus al roerend met een houten lepel tot de saus gebonden wordt.

8
8

De saus blijft dan hangen aan de achterkant van de lepel en een erin getrokken streep blijft zichtbaar.

bereidingstip:

Als de saus maar niet te heet wordt. Dan gaat hij schiften en worden het stukjes roerei.

combinatietip:

Vanillesaus is een klassieker bij (warme) appeltaart en ook erg lekker bij desserts als ijs en chocoladepudding of -mousse.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.