Ka­ra­mel­saus stap-voor-stap

  • bijgerecht
  • 4 stuks
    • 15 min. bereiden
(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 stuks
3 64

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat in een koekenpan met dikke bodem de suiker op zeer laag vuur langzaam smelten. Roer gedurende het karameliseringsproces vooral niet in de pan. Neem, zodra de suiker volledig vloeibaar is geworden, de pan van het vuur. Laat de karamel niet te donker worden.
  2. Verwarm de slagroom. Zet de koekenpan met karamel terug op het vuur. Schenk de warme slagroom al roerend scheut voor scheut bij de karamel. Verwarm de saus al roerend weer langzaam op als de vloeibare karamel te hard is geworden.

combinatietip:

Karamelsaus smaakt heerlijk over desserts met ijs en over bijvoorbeeld vanillepudding.

Voedingswaarden (per stuk)
Tags
Ook te zien in

Karamelsaus stap-voor-stap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­ra­mel­saus stap-voor-stap

1
1
  • 200 g witte basterdsuiker

Laat in een koekenpan met dikke bodem de suiker op zeer laag vuur langzaam smelten. Roer gedurende het karameliseringsproces vooral niet in de pan.

2
2

Neem, zodra de suiker volledig vloeibaar is geworden, de pan van het vuur. Laat de karamel niet te donker worden.

3
3
  • 125 ml slagroom

Verwarm de slagroom. Zet de koekenpan met karamel terug op het vuur. Schenk de warme slagroom al roerend scheut voor scheut bij de karamel.

4
4

Verwarm de saus al roerend weer langzaam op als de vloeibare karamel te hard is geworden.

combinatietip:

Karamelsaus smaakt heerlijk over desserts met ijs en over bijvoorbeeld vanillepudding.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.