Knol­sel­de­rij­soep

De aromatische en zoete knolselderij doet het ook heel goed in soep.

(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht De aromatische en zoete knolselderij doet het ook heel goed in soep. 4 personen
3 77

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knolselderij in plakken, schil en snijd in blokjes. Snipper de ui, snijd de spitskool in repen en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en snijd de bakbacon in brede repen. Verhit in een soeppan 2/3 van de olie en fruit de ui en knoflook glazig. Schep de knolselderij erdoor en bak 5 min. zachtjes. Schenk bouillon erbij, breng al roerend aan de kook en kook de knolselderij in 10-15 min. zachtjes gaar.
  2. Verhit intussen in een wok de rest van de olie en bak de bacon al omscheppend bruin en knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken. Bak in het bakvet van de bacon de spitskool al omscheppend in 3-4 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Pureer met de staafmixer de knolselderij in de bouillon tot een gladde, lichtgebonden soep. Voeg de bleekselderij en tijm toe.
  3. Laat de soep nog 2-3 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in wijde kommen en schep de spitskool in het midden. Verdeel de baconrepen erover.

combinatietip:

Lekker met volkorenvloerbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.595 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Knolselderijsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knol­sel­de­rij­soep

1
1
  • 600 g knolselderij
  • 1 grote ui
  • ½ spitskool
  • 1 teen knoflook

Snijd de knolselderij in plakken, schil en snijd in blokjes. Snipper de ui, snijd de spitskool in repen en de knoflook fijn.

2
2
  • 3 stengels bleekselderij
  • 100 g bakbacon
  • 2 el olijfolie

Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en snijd de bakbacon in brede repen. Verhit in een soeppan de olie en fruit de ui en knoflook glazig.

3
3
  • 1 liter kippenbouillon

Schep de knolselderij erdoor en bak 5 min. zachtjes. Schenk bouillon erbij, breng al roerend aan de kook en kook de knolselderij in 10-15 min. zachtjes gaar.

4
4
  • 1 el olijfolie

Verhit intussen in een wok de olie en bak de bacon al omscheppend bruin en knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken.

5
5

Bak in het bakvet van de bacon de spitskool al omscheppend in 3-4 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 1 el verse tijmblaadjes

Pureer met de staafmixer de knolselderij in de bouillon tot een gladde, lichtgebonden soep. Voeg de bleekselderij en tijm toe.

7
7

Laat de soep nog 2-3 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

8
8

Schep de soep in wijde kommen en schep de spitskool in het midden. Verdeel de baconrepen erover.

combinatietip:

Lekker met volkorenvloerbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.