Pom­poen­soep

De chorizo in deze pompoensoep geeft 'm net dat beetje extra pit.

(368)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht De chorizo in deze pompoensoep geeft 'm net dat beetje extra pit. 4 personen
2 368

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de pompoen af, halveer, schil en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd en snipper de ui. Snijd de chorizo in plakjes. Hak de italiaanse kruiden en de knoflook fijn.
  2. Verhit in een soeppan de olie en fruit de ui glazig. Schep de pompoen met paprikapoeder door de ui en bak 5 min. zachtjes mee. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Kook de pompoen in bouillon in 15-20 min. gaar.
  3. Bak in een droge koekenpan op laag vuur de chorizo uit, neem uit de pan en laat de chorizo op keukenpapier uitlekken. Verwarm in een koekenpan de olie en fruit de knoflook. Schep de linzen met de italiaanse kruiden erdoor en verwarm zachtjes. Pureer de pompoen in bouillon met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde, lichtgebonden soep.
  4. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de soep 5 min. doorkoken. Breng op smaak met wat citroensap, peper en eventueel wat zout.
  5. Schep de pompoensoep in vier wijde kommen of diepe borden. Leg de linzen in het midden schep een flinke lepel yoghurt erop. Garneer de soep met de plakjes chorizo.

combinatietip:

Lekker met Boulognestokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.340 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pompoensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep

1
1
  • 600 g pompoen
  • 1 ui
  • 100 g chorizoworst

Spoel de pompoen af, halveer, schil en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd en snipper de ui. Snijd de chorizo in plakjes.

2
2
  • 1 el verse Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook

Hak de italiaanse kruiden en de knoflook fijn.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit in een soeppan de olie en fruit de ui glazig. Schep de pompoen met paprikapoeder door de ui en bak 5 min. zachtjes mee.

4
4
  • 1 liter kippenbouillon

Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Kook de pompoen in bouillon in 15-20 min. gaar.

5
5

Bak in een droge koekenpan op laag vuur de chorizo uit, neem uit de pan en laat de chorizo op keukenpapier uitlekken.

6
6
  • 1 el olijfolie

Verwarm in een koekenpan de olie en fruit de knoflook. Schep de linzen met de italiaanse kruiden erdoor en verwarm zachtjes.

7
7

Pureer de pompoen in bouillon met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde, lichtgebonden soep.

8
8
  • 2 el citroensap

Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de soep 5 min. doorkoken. Breng op smaak met wat citroensap, peper en eventueel wat zout.

9
9

Schep de pompoensoep in vier wijde kommen of diepe borden. Leg de linzen in het midden schep een flinke lepel yoghurt erop.

10
10

Garneer de soep met de plakjes chorizo.

combinatietip:

Lekker met Boulognestokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.