Zalm-broc­co­li­la­sag­ne

(422)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 422

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • eenpersoonsovenschaaltje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in blokjes. Kook de broccoli in een pan met ruim kokend water en zout in 4-5 min. gaar. Giet de broccoli af en stamp grof. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Strooi het kerriepoeder erover en bak kort mee. Schep de dille erdoor en breng op smaak met peper en zout. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en bestrooi met peper, zout en besprenkel met het citroensap.
  3. Halveer de lasagnebladen in de breedte. Verdeel een kwart van de broccoli over de bodem van de ovenschaaltjes. Leg hierop een lasagneblad en verdeel de helft van de overgebleven broccoli, helft van het uimengsel en de helft van de zalmplakjes erover. Schep er een beetje bechamelsaus op. Herhaal dit tot de ingrediënten en lasagnebladen op zijn.
  4. Strijk de rest van de bechamelsaus over de lasagnebladen uit en strooi de kaas erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in 30-35 min, goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zalm-broccolilasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm-broc­co­li­la­sag­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 600 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in blokjes. Kook de broccoli in een pan met ruim kokend water en zout in 4-5 min. gaar.

3
3

Giet de broccoli af en stamp grof. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig.

5
5
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el dille

Strooi het kerriepoeder erover en bak kort mee. Schep de dille erdoor en breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 50 g besciamella sausmix
  • 500 ml volle melk

Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzing op de verpakking.

7
7
  • 500 g verse zalmfilets
  • 2 el citroensap

Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en bestrooi met peper, zout en besprenkel met het citroensap.

8
8
  • 250 g verse lasagnebladen
  • 2 el olijfolie

Halveer de lasagnebladen in de breedte. Vet de ovenschaaltjes in en verdeel een kwart van de broccoli over de bodem van de ovenschaaltjes.

9
9

Leg hierop een lasagneblad en verdeel de helft van de overgebleven broccoli, helft van het uimengsel en de helft van de zalmplakjes erover.

10
10

Schep er een beetje bechamelsaus op. Herhaal dit tot de ingrediënten en lasagnebladen op zijn.

11
11
  • 100 g geraspte pittige kaas

Strijk de rest van de bechamelsaus over de lasagnebladen uit en strooi de kaas erover.

12
12

Bak de lasagne in het midden van de oven in 30-35 min, goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.