Ge­stoof­de ham­lap­pen met huts­pot

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 76

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vlees inwrijven met zout en peper. In braadpan helft van boter verhitten en vlees rondom bruinbakken. Ui (uit hutspotgroenten) 2-3 min. zachtjes meebakken. Helft van tijm toevoegen en bouillon erbij schenken. Vlees 20 min. zachtjes stoven. Aardappels met hutspotgroente in 20 min. gaarkoken, afgieten en fijnstampen. Met melk, 10 g boter en rest van tijm tot smeuïge puree roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Ontbijtkoek door vlees scheppen en vocht al roerend binden. Vlees met saus in ovenschaal scheppen en hutspot erover uitstrijken. Rest van boter smelten en door broodkruim scheppen. Broodkruim over hutspot strooien. Schaal tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. Schotel in midden van oven in 1 uur goudbruin en door en door heet laten worden.

Tip:

De bouillon kan worden vervangen door donker bier.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.