Mexi­caan­se kip­fi­let met fri­tes

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrooi de frites met de paprikapoeder en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de kipfilets op smaak met de taco kruiden. Verhit de boter in een in een koekenpan en bak de kipfilet in 10-15 min. rondom bruin en gaar. Laat de groente melange uitlekken.
  2. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Doe de sla, avocado, groenten melange en dressing in een grote kom en schep door elkaar. Serveer met de frites en kipfilet.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 46-47

Mexicaanse kipfilet met frites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se kip­fi­let met fri­tes

1
1
  • 750 g frites
  • ½ el gerookte paprikapoeder

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrooi de frites met de paprikapoeder en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 4 kipfilets
  • 1 el tacokruiden
  • 25 g boter

Breng de kipfilets op smaak met de taco kruiden. Verhit de boter in een in een koekenpan en bak de kipfilet in 10-15 min. rondom bruin en gaar.

3
3
  • 400 g Mexico melange

Laat de groente melange uitlekken.

4
4
  • 1 avocado

Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.

5
5
  • 200 g gemengde ijsbergsla
  • 5 el sladressing naturel

Doe de sla, avocado, groenten melange en dressing in een grote kom en schep door elkaar. Serveer met de frites en kipfilet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.