Sper­zie­bo­nen­cur­ry met naan­brood

Heerlijk Indiaas gerecht voor vega's of voor wie een dagje geen vlees wil eten.

(231)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Heerlijk Indiaas gerecht voor vega's of voor wie een dagje geen vlees wil eten. 4 personen
3 231

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en de knoflook 2 min. Voeg de Tivall stukjes toe en bak in 5 min. gaar.
  2. Verwarm het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de currypasta door het groentenmengsel en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk en de sperziebonen toe en laat het geheel goed warm worden. Serveer de curry met het naanbrood.

bewaartip:

Currypasta kun je lang bewaren en is een smaakmaker voor Aziatische gerechten.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 46-47

Sperziebonencurry met naanbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sper­zie­bo­nen­cur­ry met naan­brood

1
1
  • 500 g gebroken sperziebonen

Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

2
2
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en de knoflook 2 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 350 g Tivall gegrilde stukjes

Voeg de Tivall stukjes toe en bak in 5 min. gaar.

5
5
  • 280 g naanbroden

Verwarm het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 1 el currypasta

Roer de currypasta door het groentenmengsel en bak 1 min. mee.

7
7
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk en de sperziebonen toe en laat het geheel goed warm worden.

8
8

Serveer de curry met het naanbrood.

bewaartip:

Currypasta kun je lang bewaren en is een smaakmaker voor Aziatische gerechten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.