Ge­vul­de pa­pri­ka met to­maat

De vulling is anders dan anders, met olijven, tomaat en... couscous!

(170)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De vulling is anders dan anders, met olijven, tomaat en... couscous! 4 personen
3 170

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Grill op hoogste stand voorverwarmen. Vet de ovenschaal in met olie.
  2. Couscous met bouillon volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Paprika's wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen. Sjalotjes pellen en snipperen. olijven in plakjes snijden. Tomatenblokjes, couscous, sjalot en olijven door elkaar scheppen en over paprika's verdelen. Witte kaasblokjes over couscous verdelen.
  3. Paprika's in ingevette ovenschaal zetten en in 15 min. grillen. Met stokbrood serveren.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.685 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 46-47

Gevulde paprika met tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pa­pri­ka met to­maat

1
1
  • 2 el olie om in te vetten

Grill op hoogste stand voorverwarmen. Vet de ovenschaal in met olie.

2
2
  • 150 g couscous
  • 250 ml groentebouillon (van tablet)

Couscous met bouillon volgens gebruiksaanwijzing bereiden.

3
3
  • 4 rode paprika's
  • 3 sjalotten

Paprika's wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen. Sjalotjes pellen en snipperen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 240 g zwarte olijven zonder pit
  • 400 g tomatenblokjes met basilicum en oregano

Olijven in plakjes snijden. Tomatenblokjes, couscous, sjalot en olijven door elkaar scheppen en over paprika's verdelen.

5
5
  • 200 g witte kaasblokjes
  • 1 stokbrood

Witte kaasblokjes over couscous verdelen. Paprika's in ingevette ovenschaal zetten en in 15 min. grillen. Met stokbrood serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.