Gries­meel­pud­ding met ge­wel­de prui­men

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
4 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • puddingvormpjes (à 150 ml)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Amandelen in droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin roosteren en laten afkoelen. In pan met dikke bodem melk aan de kook brengen. Griesmeel en suiker in melk strooien, al roerend aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten doorkoken, blijven roeren. Amandelen door griesmeel scheppen. Vormpjes met koud water omspoelen, griesmeel in vormpjes gieten en in koelkast minimaal 1 uur laten opstijven. Pruimen met sinaasappelsap en kaneel aan de kook brengen en in 10 min. laten inkoken. Bordje op elk griesmeelvormpjes leggen, geheel keren zodat pudding op bordjes glijdt. Sinaasappelsaus met pruimen erbij serveren.

Tip:

Behalve dat dit toetje goed vult, bevordert het ook de stoelgang. Dankzij de pruimen zit er veel voedingsvezel in. Voedingsvezels zijn stoffen die stevigheid en vorm aan planten geven. Mensen kunnen deze vezels niet verteren, maar zetten daardoor wel de darmen flink aan het werk.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.