Spruit­jes met roer­ge­bak­ken rund­vlees

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Pecannoten in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen. Spruitjes 5 min. koken en afgieten. Intussen in wok olie verhitten. Runderreepjes 3 min. roerbakken, afblussen met sojasaus en pittig op smaak brengen met peper. Paprika, spruiten en sinaasappelsap erdoor roeren en 5 min. al omscheppend bakken. Kaas op het laatst door spruitjesschotel scheppen (kaas niet helemaal laten smelten). Rijst over vier borden verdelen en spruitjesschotel erop leggen. Pecannoten erover strooien.

Tip:

Spruitjes zitten boordevol vitamine C en zijn daarmee een ideale wintergroente. Kook ze - in tegenstelling tot andere groenten - in ruim water. Op die manier gaat er zo min mogelijk vitamine C verloren. Door de kooktijd kort te houden worden 'kookluchtjes' en 'het zwaar op de maag liggen' voorkomen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.