Oos­ter­se pan­nen­koek met spits­kool en tofu

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
4 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom kuiltje in midden van bloem maken. In ander kom sherry, 2 el sojasaus, eieren en 300 ml water loskloppen en in kuiltje van bloem schenken. Met garde doorkloppen tot glad mengsel ontstaat. Helft van bosui erdoor roeren. In koekenpan 1/2 el olie verhitten. Beslag in pan scheppen en pannenkoek aan beide kanten lichtbruin bakken. Op zelfde wijze nog 3 pannenkoeken bakken. In wok tofu al omscheppend in 2 el olie bruinbakken. Met schuimspaan uit pan nemen. In zelfde pan paprika 1 min. roerbakken. Spitskool 1 min. meebakken en tofu met rest van bosui erdoor roeren. Rest van sojasaus, limoenschil, limoensap en peper naar smaak door elkaar roeren. Pannenkoeken op vier borden leggen, groenten-tofumengsel erover verdelen en oprollen. Saus in schaaltje ernaast serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.