Bo­nen-tar­ly­scho­tel met an­sjo­vis en ro­ze­ma­rijn

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Sperziebonen in 5 min. beetgaar koken, afgieten en laten uitlekken. Tarwe in met bakpapier beklede ovenschaal leggen. In kom ansjovis mengen met olie, rozemarijn, knoflook en peper naar smaak. Sperziebonen, ui, tomaatjes, kidneybonen en kaasblokjes met ansjovisolie omscheppen en geheel op tarwe leggen. Bonenschotel in midden van oven in 30 min. gaarbakken.

Tip:

Bent u iemand die bij het boodschappen doen altijd het product pakt dat nog het langst houdbaar is? Bedenk dan wel dat de houdbaarheidsdatum alleen geldt als je de verpakking nog niet hebt aangebroken. Is de verpakking eenmaal open, dan zegt de datum niets meer! De meeste producten die gekoeld bewaard moeten worden, zijn dan nog een dag of drie te gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.