Ge­gril­de bief­stuk met ro­de­kool

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Honing door citroensap roeren en pittig op smaak brengen met zout en peper. Helft van citroenmengsel door bouillon roeren. Citroenrasp, ui, abrikoos en 2 el olie door droge couscous mengen en in met bakpapier beklede ovenschaal doen. Bouillonmengsel over couscous schenken en couscous in midden van oven in 20 min. gaar laten worden. In pan rest van citroenmengsel over rodekool gieten, goed omscheppen en met 100 ml water 5 min. koken. Sinaasappels tot op vruchtvlees schillen en partjes een voor een uit 'tussenschotjes' snijden (sap opvangen). Sinaasappelpartjes met sap en 1 el olie door rodekool scheppen, op smaak brengen met zout en peper. Grillpan voorverwarmen. Vlees met 1/2 tl zout en peper bestrooien en met rest van olie bestrijken. Biefstuk in grillpan in 6-8 min. van buiten bruin en van binnen rosé roosteren. Couscous over vier borden verdelen en biefstuk erop leggen. Lauwwarme rodekool ernaast serveren.

Tip:

Wist je dat: abrikozen boordevol zitten met vezels, die een goede darmwerking bevorderen en betacaroteen voor een goede weerstand?

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.