Pas­ta met kik­ker­erw­ten en pa­pri­kasaus

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knoflook 30 sec. in helft van olie fruiten. Tomatenpuree erdoor roeren en op laag vuur al roerend 1 min. meebakken. Paprika toevoegen en 1 min. roerbakken. Tomatenblokjes, honing, 100 ml water en kruiden erdoor roeren en geheel in 10 min. zachtjes gaarstoven, op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Kikkererwten met vocht in steelpannetje verwarmen, afgieten en door uitgelekte spaghetti roeren. Rest van olie door pasta scheppen, op smaak brengen met zout en peper. Paprikasaus over vier borden verdelen en pasta met kikkererwten erop leggen. Kaas erover strooien.

Tip:

(W)etenswaardigheid: Wist je dat je met tomatenpuree meer lycopenen binnenkrijgt dan met verse tomaat, omdat het geconcentreerder is? Lycopenen zijn waardevolle antioxidanten. Antioxidanten kunnen vrije radicalen, die onder meer kanker kunnen veroorzaken, neutraliseren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.