Fish and chips

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 545 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175°C. Aardappels op met bakpapier beklede bakplaat leggen en omscheppen met 2 el olie en paprikapoeder. Aardappels in oven in 60-75 min. gaarbakken, af en toe omscheppen. Kool mengen met appel, halvanaise en yoghurt en op smaak brengen met kerriepoeder, zout en peper. Ei loskloppen met zout en peper. Kabeljauwrepen achtereenvolgens door ei en paneermeel wentelen. In koekenpan rest van olie verhitten. Vis in 6-8 min. gaar en goudbruin bakken, halverwege keren. Vis laten uitlekken op keukenpapier. Visrepen serveren met gebakken aardappels en koolsalade.

Tip:

Eigengemaakte frites zijn een stuk gezonder als je ze in olie of vloeibaar frituurvet bakt, of in de oven, zoals deze.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.