Ha­ver­mout­koek­jes met ro­ze­ma­rijn

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 12 stuks
2 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. In keukenmachine havermout, bloem, bakpoeder, rozemarijn, suiker en 1/2 tl zout met boter mengen tot rulle, ietwat samenhangende massa ontstaat. Citroensap en melk toevoegen en nogmaals kort mengen tot deeg samenhangende bal vormt (zonodig nog 1 el melk toevoegen). Handen en werkvlak licht bestuiven met bloem en deegbal tot rol van ca. 15 cm vormen. Deegrol met in heet water gedompeld mes in 12 gelijke plakken snijden. Plakken op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in 15 min. gaar en lichtbruin bakken. Koekjes iets laten afkoelen en (met taartschep) van bakplaat nemen. Koekjes op rooster laten uitdampen en verder laten afkoelen. Bewaren in goed afgesloten koektrommel.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.