Kip met broc­co­li en pom­poen­pit­ten

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Olie mengen met gember, sojasaus, basterdsuiker, kaneel en sherry. In pan sojamengsel aan de kook brengen. Kipfilets in sojamengsel leggen en in 15 min. zachtjes gaarkoken, af en toe keren. Intussen in grote pan water aan de kook brengen. In stoommandje of in vergiet broccoli boven kokend water in 8 min. beetgaar stomen. In droge koekenpan pompoenpitten kort roosteren en laten afkoelen. Peen, helft van pompoenpitten en citroensap door zilvervliesrijst roeren. Kipfilets uit saus nemen en in schuine plakken snijden. Saus op smaak brengen met (zout en) peper. Rijst en broccoli over vier borden verdelen. Kip ernaast leggen en saus erover schenken. Rest van pompoenpitten over bord strooien.

Tip:

Pompoenpitten zijn rijk aan eiwitten, vezels, B-vitamines, vitamine E, zink, ijzer, magnesium, fosfor, koper en kalium.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.