Met zalm ge­vul­de to­ma­ten

  • lunch
  • 4 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Van zalm eventueel graten en botjes verwijderen. Kapje van tomaten afsnijden en tomaten met lepel uithollen (pulp bewaren). Tomaten in met bakpapier beklede ovenschaal leggen. Rijst mengen met zalm, tomatenpulp en citroensap. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaten hoog opvullen met rijstmengsel. Broodkruim mengen met peterselie en citroenrasp en over tomaten verdelen. Tomaten met olie besprenkelen en in midden van oven in 15 min. gaarbakken.

Tip:

Door gebruik te maken van voorgekookte rijst wordt veel tijd bespaard. Gekookte rijst kan ook gemakkelijk in de diepvries worden bewaard. Zo is er altijd een basis voor een snelle maaltijd in huis.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.