Su­ri­mi­koek­jes met sper­zie­bo­nen

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem boven ruime kom zeven. Melk en eieren mengen. Kuiltje in beslag maken, melkmengsel erin gieten en met garde of mixer tot glad beslag roeren. Snijbonen, maïs en surimi door beslag scheppen en pittig op smaak brengen met worcestershiresaus, zout en peper. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 1-2 el olie verhitten. Per keer van beslag 4 koekjes op hoog vuur bakken met doorsnede van ca. 10 cm. Koekjes op keukenpapier laten uitlekken en warm houden. Rest van surimikoekjes op zelfde wijze bakken (hoeveelheid is voldoende voor ca. 12 stuks). Intussen in wok ui in rest van olie goudbruin fruiten. Sperziebonen toevoegen en 3 min. roerbakken. Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Sperziebonen afgedekt nog 5 min. zachtjes laten koken, op allerlaatst citroensap erdoor roeren. Surimikoekjes over vier borden verdelen en sperziebonen ernaast leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.