Pen­ne met groe­ne as­per­ges en ri­cot­ta

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 96

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breek ondertussen de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken. Kook de asperges 2 min., spoel af onder koud water en laat in een vergiet uitlekken.
  2. Rooster in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de pijnboompitten lichtbruin en laat afkoelen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook 2 min. Voeg de asperges toe en bak al omscheppend op matig vuur 5 min.
  3. Roer ondertussen de ricotta door de penne en breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in plakjes en de bosui in ringetjes. Verdeel de tomaat over borden. Schep de penne en asperges erop. Garneer de pasta met de bosui, pijnboompitten en geraspte kaas.

dieettip:

Sporters eten voor een wedstrijd vaak veel pasta, rijst, brood of peulvruchten. Op die manier krijgen ze veel koolhydraten binnen en dat is gunstig, want koolhydraten zijn goed voor 'snelle' energie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Penne met groene asperges en ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met groe­ne as­per­ges en ri­cot­ta

1
1
  • 300 g volkoren penne
  • 500 g groene asperges

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breek ondertussen de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken.

2
2

Kook de asperges 2 min., spoel af onder koud water en laat in een vergiet uitlekken.

3
3
  • 50 g pijnboompitten

Rooster in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de pijnboompitten lichtbruin en laat afkoelen.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook 2 min. Voeg de asperges toe en bak al omscheppend op matig vuur 5 min.

5
5
  • 250 g ricotta
  • 3 tomaten
  • 3 bosuitjes

Roer ondertussen de ricotta door de penne en breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in plakjes en de bosui in ringetjes.

6
6
  • 50 g geraspte pittige kaas

Verdeel de tomaat over borden. Schep de penne en asperges erop. Garneer de pasta met de bosui, pijnboompitten en geraspte kaas.

dieettip:

Sporters eten voor een wedstrijd vaak veel pasta, rijst, brood of peulvruchten. Op die manier krijgen ze veel koolhydraten binnen en dat is gunstig, want koolhydraten zijn goed voor 'snelle' energie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.