Fi­lip­pijn­se run­der­stoof­pot

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 91

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vijzel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In braadpan olie verhitten en vlees (in gedeelten) op hoog vuur in 5 min. bruinbakken. Op bord leggen. In bakvet ui en knoflook met chilipoeder 3 min. fruiten. Vlees en vleesfond toevoegen en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper. Vlees afgedekt in 2-3 uur zachtjes (op vlamverdeler) laten gaarsudderen. Intussen in droge koekenpan rijst goudbruin roosteren, blijven omscheppen. Rijst op bordje laten afkoelen. In keukenmachine of in vijzel geroosterde rijst en pinda's fijnmalen. Rijst en pinda's door stoofvocht roeren. Sperziebonen en aubergine door stoofvlees scheppen en in 30 min. zachtjes gaarstoven. Scheutje water toevoegen als saus te dik wordt. Op smaak brengen met vissaus en sojasaus. Eventueel bestrooien met koriander en/of bosui. Lekker met rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.