Thai­se rund­vlees­cur­ry

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 3 u. 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 95

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kleine droge koekenpan korianderzaadjes roosteren tot ze geuren. Overdoen in vijzel en laten afkoelen. Koriander en peperkorrels met stamper fijnwrijven. Knoflook, zout en helft van verse koriander beetje bij beetje toevoegen en alles met stamper tot smeuïge currypasta wrijven. Of alle ingrediënten in minimengkom van keukenmachine tot currypasta pureren. Vlees in grove stukken snijden en mengen met currypasta. Vlees op een koele plek (niet in de koelkast) 1 uur marineren. In braadpan kokosmelk aan de kook brengen. Vlees erdoor scheppen en afgedekt op zacht vuur in 2-3 uur gaarsudderen. Pompoen in parten snijden, zaden verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Rode peper, pompoen en vissaus door vlees scheppen, 30 min. zachtjes laten sudderen tot pompoen gaar is. Rest van koriander erover strooien. Lekker met pandanrijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.