Var­kens­haas met abri­ko­zen-aman­del­com­po­te

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Saffraan 5 min. weken in 2 el water. In pan 1 el boter verhitten. Prei hierin 5 min. bakken. Rijst, saffraan en bouillon erbij doen en aan de kook brengen. Rijst afgedekt in ca. 20 min. gaarkoken, laatste 5 min. zonder deksel, zodat rijst kan uitdampen. Intussen abrikozen op laag vuur in laagje water 5 min. koken en afgieten. In droge koekenpan amandelen goudgeel roosteren. Abrikozen in vijzel tot grove puree stampen en in kommetje scheppen. Amandelen in vijzel fijnstampen en aan abrikozen toevoegen. Gemberwortel boven abrikozen raspen. Door abrikozenmengsel 1 tl olie roeren en geheel met zout en peper op smaak brengen. Varkenshaas met zout en peper bestrooien. In pan rest van olie verhitten en vlees rondom goudbruin bakken. Rest van boter toevoegen en op middelhoog vuur vlees in 8-10 min. gaarbakken, af en toe keren. Vlees 1 min. laten rusten, daarna in plakken snijden. Rijst en plakken vlees over twee warme borden verdelen. Abrikozen-amandelcompote ernaast serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.005 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 100 g
  • vet 44 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.