Aard­ap­pel­ro­ti

(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
surinaams bijgerecht 4 personen
3 105

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen gaar in weinig water met zout. Giet af, laat afkoelen en pel de schil eraf.
  2. Pers de knoflook. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Stamp de aardappelen met de knoflook, rode peper, komijn en wat zout fijn.
  3. Kneed het bakmeel met het water tot een soepel deeg. Vorm er deegballetjes (ca. 5 cm doorsnede) van. Druk de deegballetjes plat en verdeel het aardappelmengsel erover, laat de randen vrij. Vouw het deeg om de vulling en vorm tot ballen. Laat het deeg 5 min. rusten. Druk de deegballen op een met bloem bestoven werkvlak plat en rol uit tot pannenkoekjes. Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de olie en bak de pannenkoekjes aan beide kanten lichtbruin.

combinatietip:

Lekker met sperziebonen en kip in masala-kerriesaus

video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 113 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 715 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Aardappelroti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­ro­ti

1
1
  • 500 g kruimige aardappelen

Kook de aardappelen gaar in weinig water met zout. Giet af, laat afkoelen en pel de schil eraf.

2
2
  • 2 tenen knoflook

Pers de knoflook.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

4
4
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)

Stamp de aardappelen met de knoflook, rode peper, komijn en wat zout fijn.

5
5
  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 ml kraanwater

Kneed het bakmeel met het water tot een soepel deeg. Vorm er deegballetjes (ca. 5 cm doorsnede) van.

6
6

Druk de deegballetjes plat en verdeel het aardappelmengsel erover, laat de randen vrij.

7
7

Vouw het deeg om de vulling en vorm tot ballen. Laat het deeg 5 min. rusten.

8
8
  • 3 el bloem

Druk de deegballen op een met bloem bestoven werkvlak plat en rol uit tot pannenkoekjes.

9
9
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de olie en bak de pannenkoekjes aan beide kanten lichtbruin.

combinatietip:

Lekker met sperziebonen en kip in masala-kerriesaus

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.