Har­ten­la­sag­ne met to­ma­ten-ge­hakt­saus

Het ultieme hoofdgerecht voor een romantisch diner voor twee.

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Het ultieme hoofdgerecht voor een romantisch diner voor twee. 4 personen
3 45

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui op middelhoog vuur 3 min. en doe dan de knoflook erbij. Bak 1 min. mee.
  2. Voeg het gehakt toe en roerbak rul. Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng de saus op smaak met peper, zout en suiker. Laat de saus met de deksel op de pan 15 min. zachtjes sudderen.
  3. Rasp de kaas en snijd het basilicum grof. Snijd of knip uit elk lasagneblad 1 groot hart. Kook de lasagneharten in een ruime pan kokend water met 2 tl zout. Laat ze een voor een in de pan glijden. Blijf roeren zodat ze niet aan elkaar plakken. Kook in 3-4 min. beetgaar.
  4. Leg op elk bord 1 lasagnehart. Schep de tomatensaus erop en dek af met een hart. Herhaal en eindig met een lasagnehart. Bestrooi met kaas en basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Hartenlasagne met tomaten-gehaktsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ten­la­sag­ne met to­ma­ten-ge­hakt­saus

1
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui op middelhoog vuur 3 min. en doe dan de knoflook erbij. Bak 1 min. mee.

3
  • 70 g tomatenpuree
  • 500 g rundergehakt

Voeg het gehakt toe en roerbak rul. Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee.

4
  • 1 tl suiker
  • 400 g tomatenblokjes

Schenk de tomatenblokjes erbij en breng de saus op smaak met peper, zout en suiker. Laat de saus met de deksel op de pan 15 min. zachtjes sudderen.

5
  • 7½ g basilicum
  • 100 g Grana Padano

Rasp de kaas en snijd het basilicum grof.

6
  • 12 verse lasagnebladen

Snijd of knip uit elk lasagneblad 1 groot hart.

7

Kook de lasagneharten in een ruime pan kokend water met 2 tl zout. Laat ze een voor een in de pan glijden. Blijf roeren zodat ze niet aan elkaar plakken. Kook in 3-4 min. beetgaar.

8

Leg op elk bord 1 lasagnehart. Schep de tomatensaus erop en dek af met een hart. Herhaal en eindig met een lasagnehart.

9

Bestrooi met kaas en basilicum. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.