Tem­pu­ra van kip­fi­let en shii-ta­ke

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kurkuma, 1 tl tamarinde en 1 el sojasaus door kipfilet scheppen en 15 min. laten intrekken.
  2. Frituurpan verhitten tot 175 °C. Van shii-take steeltjes verwijderen. In kom tempurameel met 200 ml ijskoud water tot beslag roeren. Kipfilet en shii-take in 3-4 aparte porties snel door beslag halen en in 3 min. goudbruin frituren. Telkens volgende portie net voor het frituren door beslag halen! Tempura op keukenpapier laten uitlekken. Intussen in magnetron groene groentemix volgens gebruiksaanwijzing gaarstomen. Rest van sojasaus met rest van tamarinde omroeren. Groentemix over vier borden verdelen en kip en paddestoelen ernaast leggen. Sojamengsel als dipsaus serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.