Lam­slap­jes met saf­fraan en kik­ker­erw­ten

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Saffraandraadjes 5 min. weken in 2 el water. In grote koekenpan 2 el olie verhitten en hierin abrikozen op laag vuur bakken. Tomatenblokjes inclusief vocht en saffraan toevoegen en geheel aan de kook brengen, op smaak brengen met zout en peper. Tomatenmengsel op laag vuur 10 min. laten sudderen, laatste 5 min. kikkererwten erdoor roeren en meeverwarmen. Intussen grillpan verhitten. Lamsvlees met rest van olie insmeren en in 2 min. per zijde op hoog vuur gaargrillen. Lamsvlees met zout en peper bestrooien. Kikkererwten met saus over vier borden verdelen en lamsvlees ernaast leggen. Lekker met brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.