Pom­poen­la­sag­ne

(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 99

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pompoenpitten verwijderen. Parten schillen en in de lengte in plakken van 1 cm dik snijden. Dun bestrijken met 2 el olie en in gedeelten in hete grillpan in 8-10 min. bruin en gaar roosteren, halverwege keren. Oven voorverwarmen op 175 °C. In hapjespan 1 el olie verhitten en ui glazig fruiten. Gehakt toevoegen en op hoog vuur rul bakken. Tomatenblokjes met vocht erbij schenken, naar smaak zout en peper toevoegen en 10 min. zachtjes laten pruttelen. Bechamelsaus volgens aanwijzing op verpakking met melk bereiden. In ingevette ovenschaal laagjes maken van gehaktsaus, lasagnevellen en pompoen. Rest van bechamelsaus tussen pompoenplakken scheppen. Hierop weer laag lasagnevellen en rest van gehaktsaus. Bechamelsaus hierover uitstrijken en rest van pompoenplakken erop leggen. In midden van oven lasagne in 35-40 min. gaarbakken.

Tip:

prijs per persoon 2.00 (in oktober/november 2005)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.