Ge­grild ka­ten­spek met biet­jes

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels in stukken snijden en in 15-20 min. gaarkoken. Bieten schillen en in partjes snijden. In hapjespan boter verhitten en ui in 4-5 min. glazig fruiten. Bieten en 2-3 el water erdoor scheppen en bietjes 15 min. zachtjes stoven. Grillpan verhitten en katenspek aan beide zijden 4 min. goudbruin en krokant grillen. In kommetje yoghurt met mierikswortel tot sausje roeren en op smaak brengen met zout en peper. Aardappels afgieten, fijnstampen en over vier warme borden verdelen. Bietjes ernaast scheppen, spek erbij leggen en op ieder bord mierikswortelyoghurt naast bieten scheppen.

Tip:

Vervang de mieriks-wortelyoghurt eens door piccalilly. prijs per persoon 1.90 (in oktober/november 2005)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.